آنچه در مقاله تفاوت گیاه خواری و خام گیاه خواری می‌خوانید

20 خرداد 1403
تفاوت گیاه خواری و خام گیاه خواری

رژیم گیاه خواری و خام گیاه خواری یکی از رژیم ‌های غذایی جذاب برای افرد زیادی در سراسر دنیا می باشد. در این دو رژیم مصرف گوشت، ماهی‌ و غیره منع شده است. در این مقاله از مجله لاغری و تناسب اندام قصد داریم به تفاوت گیاه خواری و خام گیاه خواری بپردازیم.

تفاوت گیاه خواری و خام گیاه خواری چیست؟

تفاوت گیاه خواری و خام گیاه خواری را باید از دیدی بزرگ تر نگاه کرد چراکه هر دو هر دو رژیم‌ های غذایی بر اساس مصرف مواد گیاهی هستند. همراه ما باشید:

گیاه خواری

رژیم غذایی که شامل مصرف مواد غذایی گیاهی و حذف محصولات حیوانی مانند گوشت (گوشت قرمز، مرغ، ماهی) است.  گیاه‌ خواران معمولاً از محصولات لبنی (شیر، پنیر، ماست)، تخم ‌مرغ و عسل استفاده می ‌کنند.  بنابراین از محصولات حیوانی که به کشتار حیوانات منجر نمی ‌شوند مصرف می کنند.

انواع گیاه‌ خواری

لاکتو-اوو گیاه‌ خواری: شامل مصرف لبنیات و تخم ‌مرغ است.

لاکتو گیاه‌ خوار : شامل مصرف لبنیات و حذف تخم‌ مرغ است.

اوو گیاه‌ خواری: شامل مصرف تخم ‌مرغ و حذف لبنیات است.

خام گیاه خواری

زیر مجموعه ‌ای از گیاه ‌خواری که تنها مواد غذایی گیاهی خام یا به طور حداقلی فرآوری شده در آن (معمولاً با دمایی کمتر از ۴۶-۴۸ درجه سانتی‌گراد) مصرف می شود.

محصولات مصرفی: مواد غذایی خام مانند میوه ‌ها، سبزیجات، مغزها، دانه ‌ها، جوانه‌ ها و غلات خیس شده یا جوانه زده.

هدف: حفظ حداکثر مواد مغذی و آنزیم ‌های طبیعی موجود در غذاها که ممکن است در اثر پخت و پز از بین بروند.

عدم مصرف: خام گیاه‌ خواران هیچ گونه غذای پخته یا فرآوری شده، شامل محصولات لبنی و تخم ‌مرغ، مصرف نمی ‌کنند.

کلیدی ترین تفاوت گیاه‌ خواری و خام گیاه خواری

نوع محصولات مصرفی: گیاه‌ خواران ممکن است غذاهای پخته و فرآوری شده و همچنین محصولات لبنی و تخم ‌مرغ مصرف کنند، در حالی که خام گیاه ‌خواران فقط غذاهای خام و طبیعی و به حداقل فرآوری شده مصرف می ‌کنند.

محدودیت ‌های غذایی: رژیم خام گیاه ‌خواری محدودتر و سختگیرانه ‌تر از رژیم گیاهخواری است و بر مصرف غذاهای خام تأکید دارد.

خام گیاه خواران چه می خورند؟

خام گیاه‌ خواران بر مصرف غذاهای گیاهی که به صورت خام یا حداقل فرآوری شده هستند تمرکز می ‌کنند.  این رژیم غذایی شامل انواع گسترده ‌ای از مواد غذایی است که شامل:

خام گیاه خواران چه می خورند
خام گیاه خواران در واقع بر خلاف گیاه خواران مواد غذایی گیاهی را به همان حالت عادی میل می کنند یعنی خام.

میوه‌ ها: سیب، پرتقال، موز، توت ‌ها، انگور، هندوانه، انبه، آناناس، کیوی، آواکادو و غیره.

سبزیجات:سبزیجات برگ ‌دار مانند اسفناج، کاهو، کلم ‌پیچ، کلم بروکلی، و برگ‌ های خردل.سبزیجات ریشه ‌ای مانند هویج، شلغم، چغندر، تربچه.فلفل دلمه ‌ای، خیار، کدو، گوجه ‌فرنگی، کرفس و غیره.

مغزها و دانه ‌ها: بادام، گردو، بادام هندی، فندق، تخم کدو، تخم آفتابگردان، دانه ‌های چیا، دانه‌ های کنف، دانه ‌های کتان و غیره.

غلات و حبوبات: غلات جوانه زده مانند گندم، جو، جو دوسر، و کینوا.حبوبات جوانه زده مانند عدس، نخود و ماش.

جلبک ‌ها و علف ‌های دریایی:نوری، اسپیرولینا، کلرلا و انواع دیگر جلبک ‌های خوراکی.

گیاه خواران چه می خورند؟

گیاه‌ خواران طیف گسترده‌ ای از مواد غذایی گیاهی مصرف می ‌کنند و به طور کلی از خوردن گوشت (شامل گوشت قرمز، مرغ و ماهی) خودداری می ‌کنند.  بسته به نوع گیاه ‌خواری، ممکن است برخی از محصولات حیوانی مثل لبنیات و تخم‌ مرغ را مصرف کنند.  در ادامه به مواد غذایی که گیاه‌ خواران می ‌توانند مصرف کنند، اشاره کرده ایم:

میوه ‌ها و سبزیجات

میوه‌ ها: سیب، پرتقال، موز، توت‌ ها، انگور، هندوانه، انبه، آناناس، کیوی، آواکادو و غیره.

سبزیجات: اسفناج، کاهو، کلم ‌پیچ، بروکلی، هویج، شلغم، چغندر، تربچه، فلفل دلمه‌ ای، خیار، کدو، گوجه ‌فرنگی، کرفس و غیره.

غلات و حبوبات

غلات: برنج، گندم، جو، جو دوسر، کینوا، ارزن و غیره.

حبوبات: لوبیا، عدس، نخود، ماش، لوبیا چیتی و غیره.

مغزها و دانه ‌ها

بادام، گردو، بادام هندی، فندق، تخم کدو، تخم آفتابگردان، دانه‌ های چیا، دانه ‌های کنف، دانه‌ های کتان و غیره.

محصولات لبنی و تخم‌مرغ (برای لاکتو-اوو گیاه ‌خواران)

لبنیات: شیر، ماست، پنیر، کره، خامه.

تخم ‌مرغ: تخم ‌مرغ و محصولات تهیه شده از تخم ‌مرغ.

محصولات لبنی (برای لاکتو گیاه‌ خواران)

لبنیات: شیر، ماست، پنیر، کره، خامه.

تخم ‌مرغ (برای اوو گیاه ‌خواران): تخم ‌مرغ و محصولات تهیه شده از تخم‌مرغ.

گیاه خواران چه می خورند
در واقع گیاه خواران تمام موارد گیاهی را می تواند در وعده های غذایی خود استفاده کنند اما مخالف صد فرآورده های گشوتی هستند.

گیاه خواری بهتر است یا خام گیاه خواری؟

انتخاب بین گیاه ‌خواری و خام گیاه ‌خواری بستگی به عوامل متعددی دارد که شامل اهداف سلامتی، ترجیحات شخصی، سبک زندگی، و نیازهای غذایی فرد می ‌شود.  در زیر به مزایا و معایب هر یک از این رژیم ‌ها پرداخته ایم تا به شما کمک کنیم تصمیم بهتری بگیرید.

مزایا و معایب گیاه‌ خواری

مزایا

تنوع غذایی بیشتر: گیاه‌ خواران می ‌توانند غذاهای پخته و فرآوری شده، محصولات لبنی و تخم‌ مرغ را مصرف کنند که به تنوع و راحتی در تهیه غذا کمک می ‌کند.

آسان‌ تر بودن در عمل: پیروی از رژیم گیاه ‌خواری نسبت به خام گیاه ‌خواری آسان ‌تر است و در  رستوران‌ ها نیز انتخاب‌ های بیشتری وجود دارد.

تأمین بهتر مواد مغذی: مصرف لبنیات و تخم ‌مرغ می ‌تواند به تأمین پروتئین، کلسیم، ویتامین B12  و دیگر مواد مغذی کمک کند.

🔸 بیشتر بخوانید: با پروتئین گیاهی بیشتر آشنا شوید

معایب

مصرف بیشتر غذاهای فرآوری شده: امکان دارد که گیاه‌ خواران به مصرف غذاهای فرآوری شده و ناسالم تمایل پیدا کنند.

پتانسیل برای افزایش وزن: مصرف غذاهای پخته و فرآوری شده با کالری بالا تضاد غذاهای کم کالری خام گیاه خواری است و نهایتا منجر به افزایش وزن خواهد شد .

مزایا و معایب خام گیاه‌ خواری

مزایا

مواد مغذی بیشتر: حفظ آنزیم ‌ها و مواد مغذی موجود در غذاهای خام که در اثر پخت از بین می ‌روند.

کاهش مصرف مواد افزودنی و نگهدارنده: غذاهای خام کمتر فرآوری شده و بنابراین فاقد مواد افزودنی و نگهدارنده هستند.

پتانسیل برای کاهش وزن: با محاسبه کالری غذاهای این نوع از گیاه خواری کاملا متوجه بین تفاوت گیاه خواری و خام گیاه خواری خواهید شد، همچنین تاثیر آن در کاهش وزن.

معایب

محدودیت غذایی بیشتر: محدودیت ‌های بیشتری در انتخاب غذاها وجود دارد که ممکن است منجر به سختی در تهیه و تنوع غذاها شود.

خطر کمبود مواد مغذی: ممکن است تأمین کافی برخی مواد مغذی مانند ویتامین B12، آهن، کلسیم و پروتئین دشوار باشد.

نیاز به آماده ‌سازی بیشتر: آماده ‌سازی غذاهای خام ممکن است زمان ‌بر باشد و نیاز به تجهیزات خاص مانند دستگاه خشک کن داشته باشد.

سخن پایانی

ما در این مقاله تفاوت گیاه خواری و خام گیاه خواری را ذکر کردیم و به توضیح این دو رژیم پرداختیم. هرکدام از این رژیم های غذایی مزایا و معایب خاص خود را دارند، اما به طور کلی رژیم خوب، رژیمی می باشد که بتواند تمام نیازهای بدن را برطرف کند. به همین دلیل قبل از انتخاب هر کدام از این برنامه‌ های غذایی، یهتر است با یک دکتر متخصص مشورت کنید.

Leave comment
Please Enter All Fields

Your email address will not be published.

Required fields are necessary.